2010. február 20., szombat

Új zajok

Vannak időszakok, amikor az ember folyamatosan felfedez valami újat: nálam, most éppen a hangok vannak soron. Most vizsgáztattam először, és felfedeztem egy új, sajátos zörejt, amit kiadok magamból, ami tulajdoknéppen egyfajta biztató-helyeslő hanghatás, célja a visszajelzés, de ugyanakkor a zavartalan felelet biztosítása. Hosszú távon egyébként eléggé unalmas dolog vizsgáztatni.
Aztán vannak újfajta hangok a házban is: ezek a nyuszitól jönnek, mivel fel kellett költöztetni a nappaliba, a csupasz segge miatt. Ugyanis az a rasztatömb, ami a fenekén volt, már akkora méreteket öltött, hogy nem nézhettem tovább, és elvittem lenyíratni. Íme a végeredmény:



Egészen barátságos zajok ám ezek: nyuszinyelv-lafatyolós, fület vakargatós, kaját a szájban futószalagaon eltüntetős hangok. Olyan meghitt. Néha kiengedem, és akkor lehet bandázni a többi háziállattal, akik közül csak a kutyi olyan bátor, hogy közel merészkedjen. A macsekok bizonyára látták a Gyalogg-galoppot. Bár tartok tőle, hogy néha a kutyában van némi fajtalan hátsó szándék... De néha tökre jól elvannak.



És a tél már megszokott zaja a kutyszőr-növekedés és elhullajtás hangjai, amihez a macskaszőr hullás is csatlakozik, bár nem olyan vehemensen. Ezután jön persze az átkozódva felsörprés-hang, a mármegintfelkellmosni, illetve a ssszamegmiezmármegint választékos dallama. Aztán a kutyafürdetés, kirázomabundámbólavizet, és a beltörölközömakanapéba, végül ezt, mintegy megkoronázásaként az események ilyentén folyásának a megintpatkányfejűkutyalettél, röhögéssel társulva, némi kárörömmel spékelve, de csak a buké kedvéért. Illusztráció alant.

4 megjegyzés:

biem írta...

és olyan jók is ezek a "zajok". én a tejetlefetyelős, vacsorát csámcsogva evős zajt szeretem az egyik legjobban. :)azon meg már csak magamban szoktam kuncogni, hogy néha azt sem tudja, hogy most a tejet először vagy a kaját? :)

Hanga és kuty (pláne az ázott kuty) egyszerűen tündériek! :) ahogyan együtt lesnek ki az ajtón... :))

krisztina maros írta...

ahogy együtt ülnek ott (némelyek csupasz hátsóval, mintha mi sem történt volna) az szenzációs!! nem sértődött meg Pityu, hogy megnyírtátok?

Szolnoki Király Judit írta...

Nálunk meg a macska-szerelem-idő veri fel a kert csendjét. Nagy küzdelmek, nagy odaadások. A kandúrt féltem. Nem kéne véget vetni ennek? Véres nyakán csúnya seb. - Nem - mondja a férjem.
(Persze, tudom, neki van igaza.)

Pásztohy Panka írta...

Jajj a nyuszi! Ennél nem lehet édesebb képet csinálni....
Nekem is van kettő, de ők a kartben laknak sajnos, nem engedték, hogy behozzam őket. Lehet hogy sok volt már a 2 pinty,3 fűegér, 2, vagyis azóta már csak 1:( törpehörcsög, a gőte a 2 karmosbékával, és a 3 kishallal, illetve a másik két lavornyi különféle hal?