2008. november 26., szerda

Egy szar nap végére


Mennyire jellegzetes már, hogy ha valami rossz történik, akkor az hullámzik. Jön egy rossz hír délelőtt, az ember kiakad, majd szépen lassan megnyugszik, esetleg kompenzál valahogyan (én például egy isteni fehércsokis tejcsokival a Csokis Csajoknál), aztán, amikor már minden rendben levőnek látszik, jön még valami negatív. És ekkor be kell ismerni, hogy ez a nap már nem lesz jobb, és semmi fontosat nem kéne csinálni, nehogy elromoljon még az is.


Úgyhogy be is fejezem, és mellékelek egy kevésbé szar nap termékét, a Zoknihapeket. Azért is jó ilyesmit varrni, mert nagyon egyszerű, és viszonylag gyorsan elkészül. És tök jó fej, nekem nagyon tetszik. Ilyen hapekek tanyáznak a lakásunkban néhány megfelelő klímájú helyen. Mert szeretik a meleget, úgyhogy huzatba nem lehet őket rakni.


8 megjegyzés:

irisz írta...

tényleg vicces, h. hasonló elméleteink vannak. Nálam a hétfő ilyen alapból nem működő nap. Megpróbáltuk elejétvenni azzal, h. a hetünket egy kakaóscsigás reggelivel kezdjük, h. legalább induljon jól, de most, talán emiatt két hete csütörtökönként van hétfői balszerencsés nap, ilyenkor nem is érdemes olyasmit tervezni, amihez egy kis szerencse is kell. :)

Andrea írta...

Ma reggel újabb szar hír érkezett, úgyhogy ez már nem is egy szar nap, hanem egy szar hét...jó lenne, ha már vége lenne, mert kezd egy kicsit sok lenni. A szar héttel mit lehet kezdeni? Átaludni?

irisz írta...

elutazni, és élvezni h. a hét utolsó napja az péntek, mert a hétvége ez nem tartozik a napok közé! :)

Én, az írta...

Szia A.! Pati vagyok! Ez a Zoknihapek elképesztő, elsőre beleszerettem. :) Lehetne kicsit többet tudni arról, hogy készül? Köszi szépen előre is! Remélem ez már jobb heted lesz, őszintén kívánom!

Andrea írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Andrea írta...

Szia Pati,

hát ez úgy készül, az a része a zokninak, ahol a sarkad van, az lesz a hapek orra, ahol pedig a lábujjaid, az a feje teteje, le kell vágni kicsit rövidebbre, hogy ne legyen olyan csúcsfejes.Abból az anyagból szabom ki a füleit, ami leesik a lábujjas résznél. Célszerű minél kisebb zokniból csinálni, a gyerkméret az ideális. A testét pedig vagy külön hozzávarrod, én a zokni szárából alakítom ki, és egybe van az egész, tömök neki egy kis pocakot, a kezeit meg már kitömött állapotban varrom le úgy, mintha zsebre vágná a kezét.Utána már csak hímezni kell a pofiját, ahogy a képen van.

Névtelen írta...

Szia A.! Még annyit leírnál, hogy mitől áll meg ilyen szépen? Gondolom kell a lábához valami nehezék talán? Elég stabilan feszít a kis drága. Őt te találtad ki? Mondjuk elég manószerű... :)

Weaveron Textile írta...

Nice blog.. Thank you for sharing with us.