2010. október 7., csütörtök

Hibás test-dublőr




Mindenkinek a fejében van egy kép, hogy ő valójában milyen. Ehelyett a valóság: a hibás test-dublőr. Ő az, akinek több a szarkaláb a szeme körül, mint kéne, akinek a haja soha nem áll úgy, ahogy kéne, és a kis hurkákról deréktájt még nem is beszéltem... A sminkje, ha van, egy picit mindig elkenődik, és hiába is próbálja behúzni a hasát, akkor is látszik.
Legteljesebb valójában többnyire a próbafülkék könyörtelen fényében mutatja meg magát, vagy azokon a fotókon, amikről készületükkor azt gondoltad, hogy a legjobb képek lesznek rólad. De nem csak külsőre okoz meglepetést: ő az, aki elbőgi magát egy végletesen blőd, nyálas filmen, vagy szövegen, aki halára rémül egy szánalmas kis rovar látványától, esetleg felhúzza magát egy jelentéktelen marhaságon.
Azt hiszed, teljesen ismered magad: ő ott terem, hogy bebizonyítsa az ellenkezőjét. Nem hagyja, hogy jobb napjaidon, némi elnézéssel teljes szimpátiával szemléld önmagad, rámutat gyarlóságaidra, kímélet nélkül.
Utálod őt.
De megszabadulni nem tudsz tőle, ott van veled mindig, a füledbe duruzsol, meghittebb pillanataidat is igyekszik elrontani blazírt megjegyzéseivel.
Hiába kéred, hogy hagyjon békén: nem menekülhetsz tőle, lepereg róla minden ingerült megjegyzés. Játszik veled, de közben ő sem érzi jól magát, hiszen ő te vagy, te ő, és amikor végérvényesen elveszted a fonalat, és azt gondolod, hogy az nem lehet, hogy te ilyen selejtes legyél, akkor a hibás test-dublőr ott terem, és bebizonyítja, hogy de.
Tanulj meg együtt élni vele.

-------------------------------------------------------------------------------------

Ötlet: mély, örök hódolat a nagyszerű, az utolérhetetlen Imogen Heap-nek

Nincsenek megjegyzések: