2009. június 16., kedd

Tündifeszkó

Lassan gyarapodnak a kis manók és tündérek a II. Soproni Tündérfesztiválra , most kettőt mutatok:

Ő itt Málna, aki egy manólány, nagyon szeret fára mászni, és levéllé válva figyelni a körülötte lévő bogarakat és madarakat. Ha valami rászáll ilyenkor, akkor boldogan kacag, mert nagyon csikis, és így az álcázása is odalesz, mert ugye nem nagyon van olyan levél, ami nevetgél, miközben mászkálnak rajta...



Ő pedig itt Ella, aki viszont főzni szeret, legfőképpen lekvárokat- az áfonyás a kedvence, ezért kérte, hogy kék ruhát varrjak neki. A kész lekvárt egyébként nem üvegekbe rakja, hanem elvarázsolja egy szép gömbbé, ami lebeg az almáriomban, így nem is romlik meg, nem is porosodik, és még jól is néz ki.





Ella és Málna összebarátkoztak a várakozás közben, és Málna rá is vette Ellát, hogy a fotózás idejére másszon ő is fel a fára, bár eléggé tériszonya van, és csak akkor nyugodott meg, amikor mondtam neki, hogy ha leesne, én biztos elkapnám. Szóval elégedetten üldögéltek a fán, és csevegtek, amíg én fotóztam őket.




Ők már korábban elkészültek, a tegnapi új jövevényeket még nem tudtam lefotózni, mert ma ilyen esős, borús idő van. Hogy a napom mégis szépen induljon, a legújabb kedvenc bögrém (Hallstattban vettem az esküvőnkkor) segített, meg egy kis Earl Grey zöld tea, némi lakodalmas sütivel (nem a miénkből).



Ha tudtok, gyertek el a Tündérfesztiválra most szombaton, mert nagyon jópofa, szívet melengető rendezvény, és ahol Kriszti és Móni rajzait is megnézhetitek!

6 megjegyzés:

Mónika írta...

köszi:))

fotózz majd te is!

Ledorka írta...

Nagyon jófejek! :))) A gömblekvárt megkóstolnám....

Kriszta írta...

Olyan lekvárt... olyat én is úgy szeretnék csinálni!
Nagyon helyesek a manólányok :)

krisztina maros írta...

ahogy ott ülnek!! szinte hallom őket :D

a csésze is gyönyörű! le ne essen onnan (ez nálam már pavlovi, sajnos)

Szolnoki Király Judit írta...

Már látom boldog gyermekeidet, akik, éppoly otthonosan mozognak majd a tündérek és manók birodalmában, akár a hétköznapok csodáktól övezett világában. Látók, meseálmodók lesznek ők is! Hajj, de jó!

biem írta...

Lány létemre beleszerelmesedtem Málnába!!! :)
(ahogyan abba a cicába is, aki minden egyes alkalommal, amikor Nálad járok, ott kukucskál oldalt! egy Tünemény!:))
Ella pedig megsúghatná miként is készíti azokat a gömblekvárokat. Ha nem túlságosan tündér-szupertitkos.... :)